Yrjö Eronen Paikallishallinnon puolesta

Mikä katastrofi?

Sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo pitää soten kaatumista koko suomalaisen yhteiskunnan katastrofaalisena epäonnistumisena (YLE uutiset 12.3.2018).  Miksi syyttää koko yhteiskuntaa.

Eiköhän katastrofaalista ole se, että perustuslain vastaista sote-mallia yritettiin viedä väkisin ”maaliin”. Puhumattakaan loppumetrien arvottomasta teatterista hallituksen eroineen ja valmiiksi laadittuine hallituspuolueiden omine, uusine sote-malleineen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Soten kaatuminen oli pelastus. Seuraavaksi pitäisi estää vastaavien keskittävien suuruudistusten pääsy uuden muodostettavan hallituksen ohjelmaan. Puolueet ovat toivottomia siinä mielessä, että jokseenkin kaikkien puolueiden piiristä löytyy heti soten kaatumisen jälkeen taas innokkaita keskittävien mammuttiratkaisujen vaatijia. Nykyinen sote-malli toimii maailmanmittakaavassa hyvin. Se on parempi pohja palveluiden jatkuvalle kehittämiselle kuin hallituksen malli.

Käyttäjän YrjEronen kuva
Yrjö Eronen

Todella hyvä kommentti. Nythän on ilmeinen vaara, että "sote-uudistuksessa" palataan taas kuntarakennetta keskittäviin malleihin.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Ensikerralla, Sote -malli kanmattaa rakentaa perustuslain pohjalta tai sitten muttaa perustuslakia. Perustuslakiin kaatuminen ei ole se kamanlin asia, Sote -malli jota Sipilän jallitus yritti väkisin runnoa läpi olisi kaikkien niiden luvattujen säästöjen sijaan moninkertaistaneet kulut.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo pitää soten kaatumista koko suomalaisen yhteiskunnan katastrofaalisena epäonnistumisena (YLE uutiset 12.3.2018)."

Voisitko laittaa linkin? En googlaamalla löydä.

Käyttäjän YrjEronen kuva
Yrjö Eronen

On kuultavissa YLE Areenasta, ainakin aamun uutisissa. Oli myös eilen A-studiossa.

Toimituksen poiminnat