Yrjö Eronen Paikallishallinnon puolesta

Sote-uudistuksen kustannukset

Pääministeri kertoo vakavissaan, että sote-uudistuksen siirtyminen aiheuttaa 200 miljoonan euron kustannukset. Miksi hän ei arvioi, kuinka paljon on aiheutunut kustannuksia sote-uudistuksen valmistelusta korkeapalkkaisine muutosjohtajineen ennen kun uudistusta on edes eduskunnassa hyväksytty. Mihin päätöksiin ja mihin valtuutuksiin perustuu tämä ”muutosvalmistelu”?

Samaan aikaan kerrotaan arvovaltaisessa tiedelehdessä, että Suomen nykyinen terveydenhuoltojärjestelmä on maailman toimivin ja edullisin.

Ihmettelen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Mitä antipatiaa naapurikunnan mies tuntee Pääministeriä kohtaan. Eikös Rääkkylä ollut tyytymätön kunnan terveyskeskuksiinja ulkoisti ne Attendolle kun toimit kunnanjohtajana.

Olisi ollut suotavaa jos sote olisi edennyt hallituksen viitoittaman suunnitelman mukaan niin ei olisi syntynyt lisäkuluja.

Sosialidemokraatit saavat kunnian kantaa jarrumanttelia soten viivyttämisestä, erityisesti Krista Kiurun toiminta on ollut ala-arvoista.

Käyttäjän YrjEronen kuva
Yrjö Eronen

Ei tämä ole mitään antipatiaa ketään kohtaan vaan tosiasiaa. Se, että Rääkkylä ulkoisti palvelut johtui siitä, että me halusimme turvata lähipalvelut. Silloin 2010-2011 oli vireillä se paras-hanke, jonka johdosta palveluja yritettiin keskittää. Meillä se tarkoitti keskittämisyritystä Kiteelle surullisen kuuluisan Helli-hankkeen nimellä. Onneksi Rääkkylä otti toisen tien.
Edelleen olen sitä mieltä, että perinteinen kunnanlääkärijärjestelmä (ei siis kunnittain vain asuinalueittain) olisi kaikkein toimivin.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Tyyne Kettunen: ”Kaikki jumppaamaan SOTEa ja tanssimaan Sotkista”

https://www.youtube.com/watch?v=Pzht_DFvYPg

Hyvää viikon vaihdetta kaikille! :)

Toimituksen poiminnat