Yrjö Eronen Paikallishallinnon puolesta

Ilmaa ja roskaa Saksasta - Suomi maksaa

Fortum pystyi lähes samaan kuin aikoinaan Sonera. Sonera maksoi pelkästä saksalaisesta ilmasta UMTS-kaupoissa 4 miljardia euroa. Fortum maksaa saksalaisesta Uniper-roskasta (menneen ajan energiateknologiasta) 3,8 miljardia euroa. Varmaan saksalaiset (tai ketkä siellä loppujen lopuksi hyötyvät) ovat tyytyväisiä.

(Jos haluaa miettiä paljonko on 4 miljardia, niin voi sitä verrata vaikka siihen, että suuren sote-uudistuksen säästötavoitteeksi asetettiin aikoinaan 3 miljardia euroa. Tosin tavoite nopeasta muuttuikin niin, että sote-menojen kasvua vain rajoitetaan, että ne kasvavat hitaammin. Järkevällä sote-ratkaisulla olisi ollut aivan realistista saada todellista säästööä.)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Nyt kun olen tutustunut hankkeeseen enemmän, alkaa tuntua, että saksalaiset haluavat päästä eroon pääosin fossiilisia polttoaineita käyttävästä energiayhtiöstään. Menossa on nyt vedätys, jolla koko roskasta saadaan korkein mahdollinen hinta.

Suomelle ja Fortumille tämä tarkoittaa sitä, että tuottotoiveet haihtuvat kohta kaupan jälkeen ja edessä on konsernin saksalaisen osan alasajo. Se on hyvä kauppa saksalaisille osakkeenomistajille ja vastaava kulu Fortumille. Suomalaisille se tarkoittaa nousevia sähkölaskuja. Eihän niin hyvää yhtiötä kuin Fortun voi konkurssiin päästää.

Toimituksen poiminnat