Yrjö Eronen Paikallishallinnon puolesta

Suomalaiset syyllisiä

Me tavalliset suomalaitsetko olemme ymmärtämättömiä, muutosvastaisia jääriä? Näin ainakin päämisteri taitaa miettiä, vai ovatko sittenkin toimittajat jotenkin väärin kirjoittaneet?

Oheisessa linkissä olevan uutisen mukaan pääministeri Sipilä katsoo, etteivät "suomalaiset olleet valmiita keskusteluun Bernerin esityksestä". Etteikö muka keskusteltu? Ilmeisesti pääministerin mielestä esitystä ei olisi saanut arvostella?

 

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/129898-sipila-seisoo-bernerin-selvityksen-takana-suomalaiset-eivat-olleet-valmiita

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Niin, olipa se todellakin keskustelu! Kuinkahan moni yleensä tarkemmin tutustui esitykseen? Siinä näet oli hyviäkin puolia, mutta eipä kelvannut EIEIEIEIEIEIEIEIEIEIEIEIEI-huutokuorolle...

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Voitko nyt luetella nuo hyvät puolet, sillä itse en niitä kyllä huomannut.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

"Voitko nyt luetella nuo hyvät puolet, sillä itse en niitä kyllä huomannut.!

Olisikohan tässä jotain hyviäpuolia...

https://demokraatti.fi/sipiloiden-kuljetusalan-omi...

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

"Voitko nyt luetella nuo hyvät puolet, sillä itse en niitä kyllä huomannut.!

Olisikohan tässä jotain hyviäpuolia...

https://demokraatti.fi/sipiloiden-kuljetusalan-omi...

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Perusvirhe tehtiin siinä, että esitys, joka oli monilta osin raakile, esiteltiin muodossa "päätös heti ja toimeen vuoden vaihteessa". Se on yksi klassisimmista vedätyksen tunnusmerkeistä tyyliin: "Laita nimi paperiiin, eläkä lue ainakaan pienellä kirjoitettuja tekstejä". Ei ihme, että epäluulot heräsivät ja tuli tarve torpata tämä hanke, ennen kuin se etenee liian pitkälle. Mutta ei hätää. Mietintö on edelleen olemassa ja nyt voidaan harkiten tutkia, josko siinä on käyttökelpoisia osia.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Esimerkiksi io-techin yleisessä keskustelu-alueessa "suunnittelun kukkaset"-säikeessä nostettiin esille pyörätuoli-ihmisille suunniteltuja huoneistoja.

Siinä listattiin, että mikä ihme siinä on menty pieleen muutamissa kriittisissä paikoissa ja sitten selviääkin se, ettei arkkitehdit ole kiinteistöä suunniteltaessa ole ottaneet pyörätuolihenkilöä mukaan kertomaan heille näkökulmia virheistä.

Tässäkin selvityksessä on jätetty esimerkiksi Autoliitto ulkopuolelle. On selvää, ettei pieni porukka voi ymmärtää kaikkea ja mitä siinä virheitä voi jäädä. Sama ongelma koskee kaikkia työryhmien mietintöjä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Infran korjausvelka kasvaa vuosi vuodelta eikä rahaa asian hoitamiseksi tunnu löytyvän mistään. Bernerin esityshän oli uusi menetlmä, jolla liikenteen rahastusta pyrittiin lisäämään valtion kassan täytteeksi ja velkaantumisen hillitsemiseksi.

Ruotsissa teiden rakentamiseen ja niiden ylläpitoon käytetään varoja suhteessa Suomeen kolminkertaisesti, joka kyllä näkyykin vertailtaessa maiden teiden kuntoa.

Suomen tieverkko rappeutuu hiljalleen päättäjien suu auki katsellessa sivusta tekemättä asialle tuon taivaallista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Bernerin esityshän oli uusi menetlmä, jolla liikenteen rahastusta pyrittiin lisäämään valtion kassan täytteeksi"

Ottamalla lisää autoilijoilta, nytkin maksamme yli 6 miljardia enemmän kuin tienhoitoon käytetään. Itselläni olisi kustannukset nousseet n. 500€ vuodessa.

Käyttäjän MarcusWestermark kuva
Marcus Westermark

Ei koskaan päästy kirjaamaan edes lausuntoja tai palautetta, sillä keskeneräinen selvitys peruttiin sidosryhmien lausuntokierroksen ja kansalaispalauteen aukeamisen ensimmäisenä päivänä. Ei tämä voi olla demokraattisesti kelpo prosessi, jossa huutajat sanelee hiljaistenkin puolesta mitä valtakunnassa saa pohtia.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

No olisihan sen voinut paremmin hoitaa, mutta kun ei ole oikein homma hanskassa millään saralla.
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Toimituksen poiminnat