Yrjö Eronen Paikallishallinnon puolesta

Sote uudistuksen ydin

Totuus tulee joskus esiin. Nyt se tulee jo ennen sote-uudistusta. Helsingin Sanomat (22.1.2017 sivu A 10) julkistaa, lähteenään ilmeisesti sote-uudistuksen projektijohtaja Tuomas Pöysti, että vaikeat potilaat hoitaa aina maakunta. Valmisteltavana olevaan valinnanvapaus- ja järjestämislakiluonnoksiin on kirjattu, että maakuntien on huolehdittava laaja alaisesti palveluja tarvitsevien asiakkaiden tunnistamisesta. Eli asiakkaista, jotka eivät kiinnosta yhtiöitä: mielenterveyspotilaat, alkoholistit, narkomaanit, vaikeasti vammautuneet, muistisairaat, sosiaalisten olosuhteiden vuoksi vaikeuksissa olevat jne. Kyllä yhtiöt omistaan huolen pitävät.

Kerman kuorinta, johon tämä suunniteltu valinnanvapaus johtaa on siis täyttä totta. Kirjoitin tästä jo vuosia sitten ja viimeksi viikko sitten. Kerrankin olen oikeassa - nyt on vaan todettava, että "ikävä kyllä, että olin".

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Sama kaiku on askelten: sote ja valinnanvapaus, liikenneväylähanke, hallintarekisteri ja monta muuta pienempää samansuuntaista juttua.

Toimituksen poiminnat