Yrjö Eronen Paikallishallinnon puolesta

Siltarumpupolitiikkaa?

Wikipedian, tuon kaikkitietävän, mukaan siltarumpupolitiikka on nimitys ilmiöstä, jossa poliitikot ajavat valtion budjettia tehtäessä läpi pieniä investointeja omaan vaalipiiriinsä tai kotikuntaansa. Mietiskely siitä, mitä on siltarumpupolitiikka, virisi kun luin Helsingin Sanomien artikkelia eräiden rakennushankkeiden kustannuksista (HS 17.1.2017, s. A10).

Artikkelissa käsiteltiin hankkeita, joiden kustannukset ovat levinneet käsistä, ties mihin kukkaroihin. Hankkeissa on mukana valtio, tai ainakin valtion rahat tavalla tai toisella. Artikkelissa mainitaan hankkeet Kehärata (800 miljoonaa), Eduskuntatalo (273 miljoonaa), Länsimetro (1186 miljoonaa), Musiikkitalo (166 miljoonaa), Olympiastadionin peruskorjaus (261 miljoonaa). (Suluissa lehden artikkelissa arvioidut hankkeiden kokonaiskustannukset). Luetteloa voisi jatkaa vielä Keskuskirjastolla ja ehkäpä muillakin.

En missään tapauksessa kiistä näiden hankkeiden tarpeellisuutta ja hyödyllisyyttä koko maan kannalta. Osa toiminnoistahan on sellaisia, etteivät ne missään muualla kuin Helsingissä voisi ollakaan. Mutta ihmettelen, että jaksetaan narista siltarumpupolitiikasta silloin, jos jotkut hankkeet osuvat pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

On yleisesti tunnettu tosiasia, että halveksittavaa siltarumpupolitiikkaa harjoitetaan vain maakunnissa, ei suinkaan pääkaupunkiseudulla.

Toimituksen poiminnat