Yrjö Eronen Paikallishallinnon puolesta

Ay-liike ja Häkämiehen luvunlaskenta

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies kirjoittaaa vappukirjeessään (kirjeen osoitetta ei ole mainuttu, joten lienee tarkoitettu koko kansalle):

”Heti vaalien jälkeen ay-liike otti lukua, mutta toipui syksyn mittaan kun hallitus hukkasi tilaisuutensa. Kullakin hallituksella on tietty rauhoitusaika tehdä ja toteuttaa uudistuksia. Kun aika on kulunut, ei vaaleissa kansalaisilta saatu mandaatti enää vaikuta. Näin on käynyt Sipilän hallituksellekin. Ikkuna meni jo alkusyksystä kiinni ja nyt hallitus hakee konsensusta ay -liikkeen kanssa.”.

Mielestäni tuntuu todella oudolta, että Elinkeinoelämän keskusliiiton (=suurten työnantajien) toimitusjohtaja haluaa ay-liikkeen polvilleen ja ilmoittaaa huolestuneisuutensa kun hallitus joutuu hakemaan konsensusta. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Miten EK:n suositus voi olla uhka mahtavalle AY -liikkeelle?

Käyttäjän YrjEronen kuva
Yrjö Eronen

Minuahan vain ihmetyttää, että EK:n toimitusjohtajalla ei ole edes ymmärrystä yhteisymmärrykseen, konsensukseen. Riita parempi?

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Sipilän hallituksen monien hankkeiden epäonnistumisen syynä on se, että asioista ei oteta selvää ennen kuin hankkeita tuodaan suureen julkisuuteen. Sipilällä olisi ollut mahdollisuus päästä toteuttamaan ammattiyhdistysliikkeen asemaa heikentäviä hankkeita, jos se ei olisi tehnyt kardinaalimunausta suututtamalla SAK:laisten ärhäkkäimpien liittojen lisäksi myös STTK:laisia ja akavalaisia liittoja lähes kauttaaltaan. Ei ole myöskään kovin luontevaa tehdä isoja koulutusleikkauksia samaan aikaan kun pelaa työmarkkinakentällä, koska koulutusmahdollisuuksien heikennykset syövät ihmisten luottamusta olla enemmän oman itsensä herra työmarkkinoilla luoviessa.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Tosiaankin nyrkkeilytermejä.

Ensin toinen nyrkkeilijä polvilleen, että toisella olisi etsikkoaika pamauttaa aivot pihalle.
Nyrkkeilyssä kuulemma polven laittaminen lattiaan tarkoittaa keskeytystä tai antautumista. Lukua lasketaan korkeintaan 10:een minkä jälkeen toinen nyrkkisankari julistetaan lopullisesti voittajaksi.

Todella huonoja vertauskuvia Häkämiehellä. Vappuhuumassa kyllä ymmärtää, että johtajalla menee överiksi.

Pekka Iiskonmaki

#2
Mistä on tarkoitus riidellä, jos konsensus on tavoitteena? Jos se ei sovi kaikille EK:n jäsenille niin, so what.

Eihän AY -liikkeen kaikki liitot aio olla yleissopimusten takana.

Molemmilla on yleissopimuksiin vapautus, jos ne ei sovi niille tai ovat suorastaan haitaksi toimialalle tai liitolle.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Toimituksen poiminnat