Yrjö Eronen Paikallishallinnon puolesta

Panama paperit ja YLE:n toiminta

Miksi YLE on tehnyt veroparatiisitiedoista draamasarjan. Eilen kerrottiinn, että meillä on tietoa. Samalla kerrottiin, että ne meitä suomalaisia kiinnostavimmat tiedot kerromme vasta viikon kuluttua ohjelmassamme. Nyt pääpaino oli Islannissa ja Putinissa, me suomalaiset olisimme halunneet Suomea koskevat tiedot ensimmäisenä. Mihin journalistisiin periaatteisiin tämä perustuu? YLE myös ilmoittaa HS:n mukaan, etteivät he luovuta tietoja verottajan käyttöön? Miksi eivät?

YLE:ltä odotetaan erityistä vastuuta tällaisessa asiassa, koska YLE on verovaroin rahoitettu yhtiö.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kilpailukyvyttömyyden takia taloudellisen katastrofin partaalla hoippuvat suomalaisfirmat kaatuisivat kuten dominopalikat, jos niiden veroparatiisikytkennät paljastetaan.

Firmojen omistajat jäävät ilman osinkoja, työntekijät jäävät ilman töitä ja valtiolta jäävät saamatta nekin verot joita ei pimitetä veroparatiisiyhtiöiden avulla.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Onneksi on kysynnän ja tarjonnan laki, joku joka ei ole niin tyhmä, että harjoittaisi tällaista vilunkipeliä tulisi tilalle.

Tällaisissa tapauksissa pitää olla ankara, veronkiertäjät ovat sontansa ansainneet.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Arto Vihavainen

Päivän esimerkki:

Outokumpu aloittaa taas potkukierroksen: 600 saa lähteä.

http://www.talouselama.fi/uutiset/outokumpu-aloitt...

YLE näytti muuen 17,5 vuotta Kotikatu sarjaa. Se ei enää jaksanut kiinnostaa. Tilalle tuli MOT.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Yle tosiaan yrittää tehä draamaa, kiittää vuotajiako saavat klikkauksia ja katsojalukuja! Yle siis tirkistellee Venäjälle ja Kiihnaan, muttei halua osallistua reilusti asioitten kattomisseen meän koto-Suomessa, voi voi, sen kyllä arvasin etukätheen.

Tyhjänpäivästä verottajan ja poliisin haastattelemista tilantheessa, jossei tosiaan kerrota ees, ketä missä mitä millon!

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Nuo tiedothan ovat olleet Ylellä ja niillä sadalla muulla viestimellä jo kuukausia. Ei ole yhtään huono asia, että asian julkistaminen tehdään huolellisesti, harkiten ja hallitusti. Miksi monet ovat niin kärsimättömiä, että kaikki pitää saada nyt heti, vaikka keskeneräisenä ja sekavana?

Nimien julkistamisessa on oma juridinen kamppailunsa, enkä ihmettele yhtään että tällaisen vyyhdin kanssa median on oltava tarkkana ennen kuin antaa sen kaikkien reposteltavaksi. Ja se vie aikaa, mikäli homma hoidetaan ammattimaisesti.

Miksi ottaa pullat uunista kypsymättöminä vain siksi että makeanhimo on niin kova?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Jatkoa edelliseen, kun sitä ei voi muokaten korjata:

Nimenomaan tässä asiassa Yle toimii erityisen vastuullisesti, koska kaiken on mentävä lain mukaan.

Samasta syystä verottajalle ei voi esittää materiaalia. Silloin toiminta muuttuisi laittomaksi. Toimittajilla ja medialla on lain suojaama lähdesuoja juuri siksi, että niitä ei voitaisi vetää lailliseen edesvastuuseen yhteiskunnan kannalta tärkeistä uutisista ja paljastuksista.

Se vastuu, nimenomaan se edellyttää tällaista varsinkin kun Yle on Suomen ainoa ei-kaupalliselta pohjalta toimiva valtaviestin, jota rahoitetaan verovaroin.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Onkohan TTIP-neuvotteluissa tai jossain yhtä rassaavassa tapahtumassa suuri läpimurto tai suuri peiteltävä vahinko? Näitä kohusumuverhoja, vakavia kohuja sinänsä, lasketaan ilmoille päättäjiemme kannalta melko sopivissa paikoissa.

Toimituksen poiminnat