Yrjö Eronen Paikallishallinnon puolesta

Yliopistosairaalamaakunta

 

Yliopistosairaalamaakunta

Kuuntelin pääministerin haastattelutuntia 20.3.2016. Pääministeri Juha Sipilä toi haastattelussa sote-ratkaisuun käsittääkseni aivan uuden termin: yliopistosairaalamaakunta. Onhan toki yliopistosairaala-alueista ja erva-alueista puhuttu ajat pitkät ja onhan niitä ollutkin. Mutta mistä tämä uusi status niille eli yliopistosairaalamaakunta.

Pääministeri haastattelutunnillaan lausui, että jokainen tuleva 18 maakuntaa joutuu sopimuksen tekemään yliopistosairaalamaakunnan kanssa tiettyjen erityistehtävien hoitamiseksi.

Ovatko nämä viisi yliopistosairaalamaakuntaa joku uusi neljäs hallintotaso. Kuka siellä viidessä maakunnassa päättää? Kenen kanssa 18 maakunnan edustajat oikein sopimuksen tekevät? Onko sielläkin yliopistomaakunnissa vaaleila valitut luottamushenkilöelimet? Vai sosiaali- ja terveysministeriön virkamiehet ja -naiset määräävät asioista? Kommentoikaa te, jotka tiedätte asioista :-)

Sote on menossa niin sekavaksi, että parempi olisi pysäyttää? (Käytän kysymysmerkkiä vähän niin kuin Nordean analyytikot raporteissaan – korostamaan, että ”toivoton tapaus”)

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Nimi "yliopistosairaalamaakunta" kuvaa todellakin hyvin hankkeen patologisuutta.

Toimituksen poiminnat