Yrjö Eronen Paikallishallinnon puolesta

Eläkerahastojen käyttö

Valtavien eläkerahostojen käyttämisestä kaipaa keskustelua toimittaja Marko Junkkari Helsingin Sanomissa (25.2.2016 sivu A4).  Mitä keskustelemista siinä on - käytetään eläkerahostoja siihen tarkoitukseen mihin ne on kerättykin: eläkkeisiin. Edes osa rahastojen tuotosta.
Sen sijaan keskustelun tarvetta olisi siitä miksi lakisääteisen työeläkejärjestelmän toteuttamiseen tarvitaan niin monta eri työeläkeyhtiötä ja vielä TELA. Tällä sektorilla olisi tarvetta byrokratiatalkoisiin.

Työeläkeyhtiöiden kilpailukin näyttää rajoittuvan siihen kuka antaa eniten tukea (=rahaa) asiakkaalleen työhyvinvoinnin nimissä (katso Helsingin Sanomat 25.2.2016 sivu A24)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän EevaArtimo kuva
Eeva Artimo

Marko Junkkari jatkaa Telan ja ETK:n mantraa, siitä että eläkeläiset syövät lastenlasten pöydistä ilmaisia lounaita. Päinvastoin näyttää siltä, että median edustajat näyttävät varsin ahkeraan istUneet Telan ja ETk:n lounaspöydissä. Ja eläkeläisten rahoilla.
Luulisi valveutuvan toimittajajoukon ymmärtävän, että Tela on eläkeyhtiöiden edunvalvontajärjestö, joka pitää kynsin hampain kiinni valtavista rahastoistaan, josta maksetaan aika usein myös erotettujen toimareiden satojen tuhansien erorahat. 500 miljoonaa ovat hallintokulut eläkeyhtiöille.
Herätkää media katsomaan asioita myös eläkeläisten näkökulmasta. Vai onko nykyään tapana, että kuunnellaan vain omaa ääntä ja sen jonka lounaita on syönyt.

Toimituksen poiminnat