Yrjö Eronen Paikallishallinnon puolesta

Sipilä ei tiennyt lomarahoista!

 

Kätilöjuttu meni kevennyksenä.

Mutta kun pääministeri ilmoittaa, että he eivät olleet ymmärtäneet, ettei lomaraha koske kaikkia. Se ylittää ymmärryksen. Eli lomarahan leikkaamisesta pelastus. (Mahdollisimman suora lainaus A-studiosta pääministerin puheenvuorosta: "Kun selvisi, että osa työntekijöistä ei saa lomarahaa ollenkaan".)

Sen ymmärrän jopa minä, ettei pääministeri voi sellaista yksityiskohtaa hallita. Mutta eivätkö asioita valmistelevat viranhaltijat ja EK:n herrat ole tehtäviensä tasalla. Olisivat kysyneet Suomen Yrittäjät ry:ltä. Heillä olisi voinut olla parempi tuntuma käytäntöön. Nythän tässä siirrettiin maksutaakka EK:n jäsenjärjestöiltä pienille yrityksille. Ja sehän sopii sikariportaalle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Oscari Wirola

EK edustaa suurempaa teollisuutta ja kauppaa, ei niitä pieniä, joihin nyt iskee lomarahan lakiin tuleminen. Kyllä päämisterillä on sellainen esikunta, että siltä voi edellyttää moisen yksityiskohdan selvittämistä. Muuten pitää vaihtaa kansliapäällikköä, sitä paskalain äitiä!

Nyt kaikkein pienimmät yrittäjät joutuvat kärsimään isompien saadessa hyödyn. Näin kepu pettää aina, ja persut säestävät tekemistä!

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Ymmärrän yrittäjien pettymyksen Sipilän suhteen. Moni Suomen Yrittäjäin jäsen taisi luulla uuden huomenen koittavan yrittäjätaustaisen pääministerin myötä. Keskustalla on ollut ja varmaan on hyvät suhteet kyseiseen järjestöön, jostain syystä se nyt sivuutettiin.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen näytti olleen sitä mieltä, että villien alojen palkoissa pitäisi huomioida tulevat lomarahat. Tuskinpa se kävisi ilman työntekijä suostumusta.

Sen sijaan se Suomen Yrittäjäin ajatus, että lomarahoja ei tarvitsi maksaa niille joiden työsopimuksessa siitä ole mainittu tai käytännössä ei ole maksettu, tuntuu mahdolliselta. Tätä ajatusta voi verrata esim. työeläkelakeihin. Eläke alkoi karttua vasta lain tultua voimaan. Niin voitaisiin ehkä tehdä lomarahankin osalta, osaisivat yrittäjät ainakin varautua.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

On ollut jo edellisen hallituksen ellei jo vanhempienkin edeltäjien toimintatapa sellainen, että tehdään ensin ja mietitään sitten. Muutoin on vaikea ymmärtää sitä, että viime hallituskin törmäsi sellaiseen "pikkuseikkaan" kuin perustuslainvastaisuuteen joissakin kärkihankkeissaan.

Meillä pitäisi asioiden valmistelu mitä ilmeisimmin pistää uusiksi, mutta kukapa siihen kykenee?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Yksinkertaista: lomarahat pitää kokonaan poistaa ja korvata se palkankorotuksina niille jotka sen menettävät. Jos leikata halutaan, se pitää tehdä muualla.

Nythän yritykset säästävät (epämääräisen laskuopin mukaan) 800 milliä ja menettävät 200-300 milliä – siis keskimäärin. Mutta asiallista olisi, että tuo kummallinen lomarahakäytäntö olisi joko kaikilla tai sitten ei kellään. Kannatan jälkimmäistä.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Voi voi miten vähällä meitä hallitaan!? Amatöörien puuhastelua.

Petteri Hiienkoski

Ihmettelin samaa itsekin!

Hallitus joutunee vetämään myös esityksensä lomarahaleikkauksista pois aivan kuten kävi sunnuntaikorvauksia koskevan leikkausesityksenkin. Syyksi voi sitten keksiä kätilöiden vetoomuksen jälkeen vaikkapa asunnonvälittäjien vetoomuksen. Todelliset syyt taitavat kuitenkin olla juridiset esteet.

Pääministerin tv-puheen jälkeen on vähän vaikea ottaa vakavasti mitään, mitä puhumaan: http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Epäilen vahvasti, että hallitus kompuroi laillisuusongelmien kanssa ja niihin kuuluu myös perustuslain yhdenvertaisuuspykälä.

Hallituksen kannattaisikin viimeistään nyt vetää koko pakettinsa pois ennen kuin bluffi paljastuu.

http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Toimituksen poiminnat